Dit zijn wij

Hallo!
Ik ben Andy van Smile and Style Photography. 
Allereerst wil ik jou graag verwelkomen en bedanken voor jouw kijkje op mijn portfolio en de interesse voor mijn passie.

Wie is Smile and Style?
Mijn naam is Andy en ben reeds jaren bezig met amateur fotografie. Net zoals ieder van ons maakte ik van elke gelegenheid gebruik om mooie herinneringen vast te leggen op de gevoelige plaat. Het gaf me ook de kans om de wereld via een ander perspectief te bekijken. Dit leverde vaak mooie foto’s op maar door gebrek aan de nodige technische kennis miste ik vaak dat ene speciale moment. We kennen het allemaal wel, een foto die veel te donker of overbelicht is of gewoon onscherp. Al wat dan overbleef was teleurstelling. Om deze redenen besloot ik in 2017 een opleiding te volgen tot fotograaf. Hierdoor verruimde mijn horizon op technisch en artistiek vlak.

Ik heb tevens gemerkt dat fotografie een gezonde barriere vormt tegen stress en burn-out. Het is een therapeutische vorm om op een veilige en aangename manier met mensen in contact te komen.
De lens zorgt er voor dat maskers verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Fotografie als nieuwe mindset, daag jezelf uit, ingezet als een vorm van therapie om weer positief en vol energie naar de toekomst te kijken. Een bijzonder iets eigenlijk wel. Het klinkt heel zwaar maar dat is het eigenlijk niet. 
Dan kom je in een situatie terecht waar andere mensen je gaan helpen om weer grip op je leven te krijgen. Dat is fijn, maar dan nog is het een uitdaging om te vertellen wat er in je omgaat, waar je mee zit. Hoe geef je uiting aan Soms in je leven is er een moment dat je er niet meer uitkomt. Althans  niet zomaar.dat gevoel wat van binnen knaagt. Zeker omdat sommige van ons gewend zijn, alles weg te lachen, of te bagitaliseren.

Zo ook bij mij. Ik lachte alles weg, deed de dingen minder ernstig voorkomen. Echter van binnen was het behoorlijk donker. Geleerd om er over te praten had ik niet, sterker nog, ik had geleerd dat hulpverleners ook maar zozo waren. Zeker als er ” oog” achter stond. Ik kwam niet echt verder. Er werd juiste hulp ingeschakeld en nu een paar jaar later gaat alles weer zoals het hoort te gaan. Wat ik daarmee wil vertellen is niet, dat ik het zo goed heb gedaan, nee. Ik wil je vertellen dat door mijn beeld te vertalen in fotografie ik in staat was mijn gevoel te laten zien. Het heeft mij verder geholpen. Fotografie helpt. Als ik een off day heb dan ga ik op pad. Door bezig te zijn met wat ik zie en voel, ga ik mij beter voelen, en vergeet ik de zorgen. Het werkt therapeutisch. 

Het helpt om te communiceren, het brengt je meer in het nu, mindful  zijn, ontdekken waar de knelpunten zitten bij jezelf, creativiteit vergroten, wat dan weer zorgt dat je anders gaat denken en tot andere inzichten kan komen,
het activeert positieve gevoelens je komt weer buiten onder de mensen, omdat je buiten bent, en in beweging maakt dat weer de juiste stoffen aan waardoor je je beter gaat voelen ontdekken dat je niet de enige bent,opnieuw jezelf ontdekken, iets nieuws creëren voelt goed, puur en fris fotograferen vanuit de stilte in jezelf

Vandaag specialiseer ik me in portretfotografie. Zowel in studio als op locatie probeer ik altijd het model in zijn eenvoud te tonen. Of het nu volwassenen of kinderen zijn, ik hecht er belang aan om de karaktertrekken in de foto vast te leggen. Mijn portretten zijn puur en tijdloos…
Naast portretfotografie neem ik natuurlijk ook andere uitdagingen in overweging. Of het nu voor product of evenement fotografie is, steeds wordt er met oog voor detail en creativiteit gewerkt om tot een professioneel eindproduct te komen.

Een greep uit het aanbod:

  • Portretfotografie
  • Reportagefotografie
  • Productfotografie
  • Natuurfotografie
  • Dierenfotografie
  • Zakelijke fotografie

Waarvoor staat Smile and Style Photography?
Het belangrijkste voor mij is om jou en de jouwen een aangename foto-ervaring te bezorgen. Daarnaast wil ik jou graag een reeks unieke en tijdloze foto’s aanleveren: een schitterend en waardevol cadeau!
Voor mij is dit een mooie en dankbare manier om mijn passie te delen met andere.

Maar al te vaak denken mensen dat ze ‘Niet op papier pakken’, dat ze niet de ideale maten hebben voor een foto of de uitstraling van een beroemd fotomodel. Niets is minder waar! Met veel plezier ontvangen wij jou in onze homestudio of op locatie om jou als persoon zo natuurgetrouw en stijlvol op de foto te zetten. 

Heb je vragen neem gerust contact met me op. Ik ben steeds bereid jou van dienst te zijn om jouw en mij de beste fotografie ervaring te laten beleven.
Neem een kijkje in mijn portfolio en overtuig jezelf van de waarde van een mooie foto.

Getuigenissen van tevreden modellen

Een fotoshoot, hoe gaan we te werk?

Wanneer u een fotoshoot bij ons boekt, wil u natuurlijk een mooie , aangename en leuke tijd beleven met een mooie herinnering als gevolg. 
Om aan uw wensen tegemoet te komen, willen wij u even verduidelijken hoe wij bij Smile & Style photography te werk gaan.

Van zodra u een fotoshoot hebt geboekt ontvangt u van ons per mail enkele handige tips  toegestuurd waarbij we verder ingaan op de specifieke voorbereiding. Denk maar aan kledij, accessoires, visagie, voorbereiding van de kinderen, huidverzorging, timing,...
kortom, alle do's en dont's worden in deze mail toegelicht zodat u perfect voorbereid op de afspraak verschijnt.


De planning

Alles begint bij het vinden van een geschikt moment. Wilt u kinderen laten fotograferen zorg er dan voor dat ze uitgerust zijn. U plant dit dus beter niet net na een lange schooldag of op het einde van een schoolweek, maar beter in het weekend of tijdens een vakantieweek.

Ook voor volwassenen geldt dat u sowieso voldoende tijd moet voorzien voor de fotoshoot. Waarom hiervoor niet eens een half dagje of een hele dag vrijaf nemen? Goed uitslapen, kapperbezoek, make-up, .... Vermijdt in elk geval dat u naar de studio moet 'rennen'. Wanneer je zelf zeer ontspannen bent, levert dit de mooiste foto’s op. 
Bij Smile & Style photograpy vinden we het belangrijk te werken in een aangename en relaxte sfeer, dit komt enkel uw foto’s ten goede! 

 


De fotoshoot

Wees geduldig, geef uzelf de tijd en vooral wees uzelf. Het is normaal dat u een beetje zenuwachtig bent de eerste maal voor de lens van de camera. Weet dat de hele fotoshoot alleen om u draait en dat het er niet toe doet wat andere denken. 
Neem de tijd en ontspan u, laat u leiden door de fotograaf, door onze kennis en ervaring kunnen wij nuttige tips bieden en aanwijzingen geven. Zeker bij portretfotografie is dit erg belangrijk.

 


Na de fotoshoot

Kort na de fotoshoot krijgt u een mail van info@smileandstylephotography.be met een link waarmee u de geslaagde foto’s kunt bekijken wanneer en waar het u past. Deze foto’s hebben we al een eerste keer bewerkt. In deze eerste bewerking passen we de tonen en formaten aan en de kleuren zijn opgefrist.
Uit al deze foto’s bezorgt u ons standaard de nummers van maximaal 20 foto’s die u zelf uitkiest en dus het mooiste vindt.
Wij als Smile & Style vinden het belangrijk dat u zelf deze keuze maakt. 
Na ontvangst van deze foto’s zullen we u contacteren om eventuele verdere aanpassingen/optimalisaties te bespreken, bijvoorbeeld  het maken van retouches en uitsnitten.

 


Nabewerking

Nadat we uw keuze mochten noteren, werken we deze heel nauwgezet af. Elke foto, hoe klein of groot ook, wordt tot in de puntjes geoptimaliseerd en in zijn totaliteit afgewerkt. 
Dit “photoshoppen” heeft enkel de bedoeling om uw foto’s nog mooier te maken dan ze al zijn. Naast de door u aangegeven gewenste retouches ( bv. Huidcorrecties, wegwerken omgevingsfactoren) zorgen wij er ook voor dat kledij perfect ligt, haarlokken netjes aansluiten, reflecties uit de brilglazen verdwijnen en de kleuren perfect gereproduceerd worden, enz... Deze lijst is oneindig 
Bij Smile & Style nemen we hier graag de nodige tijd om dit op een professionele manier te doen, omdat we de tevredenheid van onze klanten enorm belangrijk vinden.

 


Eindresultaat

Na al deze stappen komt het moment waar u naar uitgekeken heeft.
De uiteindelijke geselecteerde en volledig bewerkte foto’s. Deze worden u digitaal bezorgd, maar indien u verkiest, kunnen wij deze ook voor u afdrukken, bundelen in een mooi boekje of andere.
Hiervoor zullen wij u, bij interesse,  steeds een offerte op maat bezorgen.

 

VOOR ALLES WILLEN WIJ DAT UW FOTOSHOOT EEN BLIJE BLIJVENDE HERINNERING IS.